torsdag 1. september 2011

Fransk sjokoladekake - farlig god

Denne kaka er bare alt en sjokoladekake bør være: saftig, full av sjokoladesmak og fantastisk god. Anbefales! Ingen stor kunst å lage heller. Her er oppskriften:

250 g mørk kokesjokolade
125 g smør, normalsaltet
250 g melis
4 eggeplommer
4 eggehviter
100 g hvetemel
(Det fungerer også å bruke glutenfri lys melblanding)

Til formen:
Ca 2 ss smør (smøres)
1 ss hvetemel(til dryssing)

Brekk sjokoladen i småbiter Legg den i en bolle og smelt den i vannbad.

Rør romtemperert smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Rør inn den smeltede sjokoladen. Bland så inn en og en eggeplomme av gangen. Rør godt mellom hver plomme.

Stivpisk eggehviten og vend den inn. Sikt hvetemel og bland det i. Rør til en glatt røre. Smør og strø en springform med ca 24 cm i diameter. Dunk ut løst hvetemel. Fyll røren i formen. Stek kaken på nederste rille ved 175 grader Celsius i 30 - 35 minutter. Når kaken begynner å sprekke på toppen, er den ferdig. Ta ut kaken og avkjøl litt før servering.
Glasur:
1 1/2 dl kremfløte
150 g mørk  kokesjokolade

Kok opp fløten og trekk kasserollen bort fra plata. Knekk sjokoladen i småbiter og ha den oppi den varme fløten. Visp til sjokoladen har smeltet og du får en tjukk sjokoladesaus. Legg kaken på et kakefat og hell glasuren over. Hvelv litt på fatet slik at sjokoladen renner utover hele kaka. La det stå til glasuren har stivnet.

Fantastisk god! Bare nyt!

2 kommentarer:

  1. Denne ser fantastisk god ut, Marit! Får vann i munnen av bildene!

    SvarSlett
  2. Den er fantastisk god, med masse smak av sjokolade og saftig bunn. Anbefales!

    SvarSlett