onsdag 26. februar 2014

Gode og sunne knekkebrød

Knekkebrød er så godt, det kiler i magen... Det var visst sitat fra en sang, og ihvertfall stemmer det med disse knekkebrødene. De kan nesten brukes til snacks, og så er de fulle av godsaker som gjør dem sunne i tillegg. Bedre kan det ikke bli. Jo, faktisk... De lages på et blunk, så der er det heller ingen unnskyldning ;D.

Her er oppskriften:
2 dl. hakkede mandler
2 dl. solsikkefrø
1. dl. havregryn
1 dl. sammalt hvetemel, grov
1 dl. linfrø
1 dl. sesamfrø
1 ts. salt(kan droppes)
2-3 dl. vann

Bland det tørre i en bolle og smak til med vann og evt. salt. La røra stå i noen minutter, før du klemmer den ut på ei smurt eller bakepapirkledd langpanne.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 45 minutter. NB! Ta den ut etter 10-15 minutter og del den opp med en pizzadeler. Da blir det lettere å knekke den i fine biter etterpå.


Smaker fortreffelig! Anbefales! Med disse knekkebrødene i matpakken, kan du smøre ferdig på forhånd hjemme, uten å måtte spise myke knekkebrød til lunsj. De holder seg knasende sprø, og jeg går bare å gleder meg til det er lunsjtid...