torsdag 26. april 2012

Saftig og holdbart gulrotbrød

I dag har jeg bakt brød. Dette brødet er fantastisk godt. Det er saftig og holder seg ferskt i flere dager(hvis det får lov å bli så gammelt uten at det blir spist opp...). Her er oppskriften:
 Ingredienser:
1 dl linfrø
2 dl havregryn(lettkokte)
3 dl kokende vann
2 gulerøtter
3 ss rapsolje (e.l.)
1 dl. lunkent vann
1 ss honning
1ss salt
1 pk tørrgjær
8 dl hvetemel

Start med å ha linfrø, havregryn, salt, honning og olje i bakebollen. Hell 3 dl kokende vannet over og la det stå i ca. 15 minutter.

Rasp gulerøttene og ha dem oppi bakebollen sammen med 1 dl vann. Blandingen skal være litt varmere enn lunken.

Ha til slutt hvetemel og gjær oppi bakebollen. Elt deigen godt sammen i kjøkkenmaskin, minst 10 minutter. Så skal deigen heve ca en time.

Kna deigen litt og form brød etter ønsket fasong. Jeg bruker brødformer, og da er denne oppskriften passe mye til to brød. La brødene heve under plast i 30 minutter.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Fantastisk gode brød! Nesten vanskelig å vente til de er avkjølt før man spiser, men det er nok lurest. Mmmmmm.