tirsdag 2. november 2010

Lettvinte grovbrød

Så er det på tide å bake brød igjen. Grunnoppskriften jeg bruker er enkel og rask å lage. Og så kan den varieres litt etter smak og behag. Jeg bruker f.eks. å tilsette ekstra mye solsikkefrø og litt brødkrydder, men det er sikkert andre muligheter som også fungerer. Det er bare å prøve seg fram.

Ingredienser:
2 l hvetemel
5 dl grov sammalt hvete
5 dl grov sammalt rug
2 dl solsikkekjerner
2 pk tørrgjær
1,5 ss salt
2 ss olje
2 ss sirup
1,6 l lunkent vann (det bør være varmere enn lunkent når du bruker tørrgjær)

Fremgangsmåte:
Bland alt godt sammen. Hell røren i fire smurte former (à 1,5 liter). Settes rett i KALD ovn.
Ovnen settes på 100 grader. Etter 30 min. skrus varmen opp til 230 grader.
Så skal brødene steke i 45 min før de er ferdige.

Lykke til!