lørdag 15. juni 2013

Nydelige, myke sjokoladecockies

I dag har jeg bakt cockies igjen. Jeg bakte en porsjon på tirsdag, men den er allerede oppspist. Ja, ikke sånn å forstå at vi her hjemme har spist alt. Først ble de servert på bibelgruppe-samling på tirsdag kveld. Resten tok jeg med på korøvelse på onsdag. De få kakene som ble igjen greide vi å gjøre ende på selv. Så nå har jeg altså laget en nye ladning. De fantastisk gode: myke og med masse god smak, akkurat slik cockies skal være. Jeg prøvde å fryse ned restene, og de var like gode da jeg tok dem opp igjen. I tillegg tinet de på et blunk. Greit å ta opp fra fryseren hvis man får overraskende besøk. Her er oppskriften:

225 gram  rom-temperert smør
450 gram sukker
2 ss. sirup
3 store egg
2 ts vaniljeessens
500 gram hvetemel
1 ts. natron
1/2 ts. salt
300 - 350 gram mørk kokesjokolade

Ha smør, sukker og sirup i en bolle og miks dette godt sammen. Ta deg god tid, slik at blandingen blir luftig og lett.
Ha oppi eggene, ett om gangen, og miks godt mellom hvert-.
Tilsett vaniljeessensen og miks alt godt sammen.
Bland mel, natron og salt, og hell det i røra, litt etter litt, mens du mikser det sammen til en glatt røre.
Hakk opp sjokoladen i små biter, og bland den inn i røra helt til slutt. Du kan selvfølgelig bruke sjokolade-knapper istedet for kokesjokolade. Det går også an å blande i nøtter sammen med eller istedet for sjokoladen.
Røren settes med to teskjeer på et bakepapirkledd. stekebrett. De flyter ut en del under steking, så de må ikke settes for tett.
Stekes på 175 grader i 12 - 15 minutter. Følg med! De tas ut ovnen med en gang de begynner å få litt gyllen farge oppå. La dem stå på stekebrettet 5 minutter, før du legger dem over på et fat.
Denne porsjonen er stor, og gir rundt 60 - 80 cockies. Som sagt tidligere, dersom ikke alle spises opp med en gang, kan de gjerne fryses ned, og tas opp når du får gjester.