mandag 14. mars 2016

Koftestrikking

Ja, jeg må bare innrømme det. Jeg er blitt bitt av basillen, og nå går det altså for det meste i koftestrikking. Det siste året, siden påsken i 2015 har jeg strikket 5 hele kofter i forskjellige mønstre. Noen av dem har jeg beholdt selv, og andre jeg gitt bort. For tiden holder jeg på med kofte nummer 6.... Her er noen bilder av siste års kofter.

Denne er strikket etter mønster av Setesdal love, men med egen vri. Jeg ville gjerne ha den som kofte istedet for genser, og det gikk jo fint. Den er strikket i Sterk garn fra Du Store Alpakka, et utrolig godt garn å ha på seg. Veldig fornøyd med denne!


Den neste kofta jeg strikket er Bøvertun, strikket i Viking garn. Jeg strikket den egentlig til meg selv, men syntes ikke at fargene kledde meg. De kledde derimot min søster, og dermed fikk hun den. Hun ble veldig fornøyd.

Så ble det en Lev-Landlig-kofte. Den er strikket i Drops Alpaca. Fargene på bildet ser litt rare ut, men bunnfargen er blå-lilla, og mønsteret har fagene mørk lilla, lys lilla og hvit. Synes denne ble ganske bra, men ville nok ha valgt litt mer kontraster i mønsterfargene dersom jeg skulle ha strikket den på nytt-

Neste kofte ble strikket på bestilling fra mor til barnebarnet mitt. Det er en Fanakofte med rundfelling, strikket med Viking garn. Mottakeren ble fornøyd.

Mønsteret til den siste kofta jeg har strikket er hentet fra Kofteboka 2, og heter Sagavoll. Det er en ekstra lang modell strikket i Mini Alpakka fra Sandnes garn. Den er til meg selv, og jeg er veldig fornøyd!

Jeg har ikke gitt meg helt ennå... For tiden har jeg en ny kofte på pinnene. Den strikkes av restegarn som jeg har hatt liggende. Jeg tar utgangspunkt i Marius-mønsteret, men tenker å lage min egen vri. Så gjenstår det å se om jeg får det til slik som jeg har tenkt. Kanskje kommer det bilde av den og etterhvert.