søndag 17. mars 2013

Heklede påskekyllinger

Jeg fant noen nydelige, små påskekyllinger som jeg bare måtte prøve å hekle. De er fine til å henge opp på et "påsketre", men kan sikkert også brukes til dekorasjon på andre måter. Synes de tok seg godt ut i påskegult, men ikke så verst i andre farger heller. De hekles på et blunk, så det er bare å sette igang. Her er oppskriften:

Materiale: Bruk det garnet du har for hånden. Bomullsgarn går fint, men jeg brukte faktisk Akrylgarn, fra Søstrene grene. Med heklenål nr. 3, ble mine kyllinger ca. 6 cm. fra topp til tå. Tynnere garn og heklenål gir mindre kyllinger...

1. omgang: hekle 5 lm sammen til en ring med 1 kjm
2. omgang: 3 lm (= 1. stav) 15. st. til i samme omgang (16 staver til sammen). Fest med 1. kjm i begynnelsen av omgangen.
3. omgang: 3 lm(= 1. stav). 2 st. i hver stav på forrige omgang. Etter 16 st. hekles kyllingens ben: 4 lm, 1 fm i hver av de to nest-siste l,, og 1 fm i toppen på siste stav. Hekle deretter en st, og lag neste ben på samme måte som det første. Hekle videre staver som før, til det er 25 staver i alt. Halestjerten lages ved å hekle 2 lm, deretter 2 fm i siste stav og en fm i hver av de 4 løkkene som danner toppen på stavene i 2. omgang. Hekle så en fm i 1. st. på 3. omgang.
Hodet: Hekle 7 st i masken mellom 2. og 3. st. på 3. omgang. Hekle nebbet av 2 lm, 1 fm i den første lm. Deretter hekles 3 st. i samme maske som de 7 forrige st. Fest siste st. til kroppen med 1 kjm.
Fest trådene til slutt og lag ei lita hempe til å henge kyllingen opp i.

Når man først er igang, går det fort å lage mange...