Disse muffinsene er bare helt fantastisk gode, og i tillegg veldig enkle å lage. Jeg fyller dem med blåbær, men de kan selvfølgelig også fylles med andre former for fyll, f.eks. epler med kanel og sukker eller banan. Jeg har prøvd mange muffins-oppskrifter før, men aldri vært helt fornøyd med resultatet, før jeg fikk smake disse. Anbefales! Her er oppskriften:
Du trenger:
200 gram smør (Jeg bruker alltid Tine ekte smør, for da synes jeg smaken og resultatet blir best)
3. dl sukker
3 egg
1 dl vann
4,5 dl hvetemel
1,5 teskje bakepulver
Ca. 2 dl blåbær, nyplukket, fra fryseren eller fra butikken.
Slik gjør du:
Rør smør og sukker porøst og pisk inn et og et egg av gangen. Bland inn vannet, før du til slutt har oppi hvetemel og bakepulver. Rør godt! Gjør klar 7-8 store muffinsformer. Mine former er faktisk kjøpt på Biltema. På vanlige butikker er det ofte bare pliserte former som utvider seg når røra begynner å ese ut. Disse formene derimot holder fasongen godt under steking.
Fyll ei stor spiseskje røre i hver form. Nå kan du legge i fyllet, ca en spiseskje. Jeg bruker blåbær fra fryseren, og da varmer jeg den litt i en kjele og har på litt sukker, før jeg fyller den i muffinsformene. Dette gjør jeg for å få fram den gode blåbærsmaken.(Det har ingen betydning om blåbæra er litt flytende.) Til slutt fyller jeg en stor spiseskje røre oppå blåbærfyllet i formene. Da er det klart for steking.
Muffinsene stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 - 25 minutter. Avkjøl dem på rist etter steking. Så er det bare å nyte resultatet!
Du trenger:
200 gram smør (Jeg bruker alltid Tine ekte smør, for da synes jeg smaken og resultatet blir best)
3. dl sukker
3 egg
1 dl vann
4,5 dl hvetemel
1,5 teskje bakepulver
Ca. 2 dl blåbær, nyplukket, fra fryseren eller fra butikken.
Slik gjør du:
Rør smør og sukker porøst og pisk inn et og et egg av gangen. Bland inn vannet, før du til slutt har oppi hvetemel og bakepulver. Rør godt! Gjør klar 7-8 store muffinsformer. Mine former er faktisk kjøpt på Biltema. På vanlige butikker er det ofte bare pliserte former som utvider seg når røra begynner å ese ut. Disse formene derimot holder fasongen godt under steking.
Fyll ei stor spiseskje røre i hver form. Nå kan du legge i fyllet, ca en spiseskje. Jeg bruker blåbær fra fryseren, og da varmer jeg den litt i en kjele og har på litt sukker, før jeg fyller den i muffinsformene. Dette gjør jeg for å få fram den gode blåbærsmaken.(Det har ingen betydning om blåbæra er litt flytende.) Til slutt fyller jeg en stor spiseskje røre oppå blåbærfyllet i formene. Da er det klart for steking.
Muffinsene stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 - 25 minutter. Avkjøl dem på rist etter steking. Så er det bare å nyte resultatet!