søndag 7. november 2010

Noen tanker om snø...

I går morges da jeg våknet var det hvitt ute på bakken. Det har snødd en god del både i går og sist natt, så nå er det faktisk ordentlig julekortstemning. Litt tidlig, kanskje, men været i Trøndelag kan være ganske uberegnelig. Jeg tviler på at denne snøen blir liggende fram til jul.

Den fine, hvite snøen som daler ned, dekker over og skjuler rusk og rask. Alt det som jeg ikke rakk å rydde bort før snøen kom: nedfallsløv, nettingen over jordbærplantene, hundeskit i hagen... Det vises ikke, og overflata ser ren og fin ut. Men jeg vet det er der fortsatt, og når snøen forsvinner kommer det til syne igjen.

På samme måte som snøen skjuler det som jeg ikke har ryddet i hagen min før vinteren kom, er vi mennesker ofte flinke til å skjule våre synder under et perfekt ytre: misunnelse, baktalelse, løgn...  Ja, for det er jo dette som kalles synd. Jeg pynter på fasaden og håper at ingen skal oppdage hva som bor inni meg. For det kan noen ganger virke umulig og uoverkommelig å rydde opp i dette gamle skrotet. Jeg vet hvordan det helst skal være. Ja, det er enkelt å fortelle andre hvordan de bør være eller påpeke andres feil, men når det kommer til meg selv, makter jeg det liksom ikke.

Det finnes heldigvis hjelp å få. Bibelen sier: Men dersom vi vandrer i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi fellesskap med hverandre, og blodet fra Jesus, hans Sønn, renser oss for all synd (1. Joahnnes 1,7). Videre i samme kapitlet står det: Sier vi at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett. Å vandre i lyset må altså bety det samme som å bekjenne eller innrømme det gale jeg har gjort. Dersom jeg bekjenner mine synder for Gud, innrømmer at jeg ikke strekker til, ikke greier å leve opp til Guds ideal, blir jeg altså fri fra all synd - ren på grunn av Jesus. Det høres fantastisk ut! Nesten for godt til å være sant.

En dag når livet på jorda er over, skal jeg stå fram for Gud. Da vil alt det som skjuler seg på innsiden komme til syne. En fin fasade strekker ikke lenger til. Det er kun det som bor inne i meg som betyr noe. Jeg trenger hjelp for å framstå ren og verdig når den dagen kommer. Jeg klarer det ikke selv, derfor er mitt eneste alternativ å stole på det som står i skriftordet: Vandre i lyset slik at Jesus, Guds sønns blod kan rense meg fra all synd. Jeg trenger en slik renselse daglig. Takk, gode Gud at du har gjort det så enkelt og tilgjengelig for alle!

Ren og rettferdig: http://www.youtube.com/watch?v=7hhIvSayIGw&feature=related

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar