fredag 8. november 2013

Nydelig sjokoladekake i langpanne

I helga skal jeg på øvingsweekend med barnekoret YES. Det meste av maten får vi ferdig servert, men to av oss ledere tar med oss ei sjokoladekake til kveldskos. Det er 25 barn som skal delta + noen voksne ledere, så da må man jo lage noe som monner litt. Denne nydelige sjokoladekaka i langpanne gjør vanligvis suksess. Den er enkel å lage, saftig og god, med masse smak av sjokolade, og en liten anelse mocca. Her er oppskriften:

Ingredienser: 
500 g sukker
4 egg
3,5 dl melk
450 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
3-4 toppede spiseskjeer kakao
300 g margarin(smeltet)

Glasur:
200 g margarin
7 ss sterk kaffe
2-3 spiseskjeer kakao
3 ts vaniljesukker
375 g melis

Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis, og så blander du melka oppi. Bland sammen alt det tørre, og ha det oppi røra. Tøm den smelta margarinen i til slutt. Rør alt sammen til det blir en glatt og fin røre. Hell det over i en langpanne kledd med bakepapir. Stek kaka på nederste rille ved 200 grader i 30 minutter.

Glasur:
Smelt margarinen sammen med kaffen i en kjele. Bland sammen de tørre ingrediensene. Når margarinen er smeltet, tar du den bort fra plata, før du blander de tørre ingrediensene oppi. Bruk en visp og rør godt sammen til du får en blank og fin glasur. La kaka avkjøle noe, før du har glasuren over og fordeler den med en slikkepott. Jeg har laget mønster med en gaffel. For å få til dette, må glasuren avkjøles litt først. 

Denne kaka er kjempegod, og gjør garantert suksess hos både liten og stor. 

Rør det tørre inn...
 Ha røra i ei langpanne kledd med bakepapir.
 Den ferdig stekte kaka bør avkjøle litt mens du lager glasuren.
 Rør til glasuren blir blank og fin.
 Ferdig! Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar