onsdag 14. desember 2011

Brente mandler - med vaniljesmak

Brente mandler er både gode å spise og en fin gave å gi bort. Liker å tro at det er ganske sunt godteri også. Det er viktig at mandlene har passe mye smak og ikke er for harde. Jeg har en oppskrift som jeg har brukt noen år, med suksess. I år tilsatte meg litt ny smak til den gamle oppskriften: Vaniljesukker og kanel. De ble absolutt ikke dårligere av den grunn! Her er oppskriften:

Ingredienser:
500g mandler
0,5 dl. vann
150 g sukker
1 ts kanel
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Legg mandlene utover i en langpanne og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Rør i mandlene av og til.

Kok opp sukker, vann, vaniljesukker og kanel i 2-3 minutter i en vid gryte eller panne på middels varme. Ha de ristede mandlene oppi.

Rør hele tiden til sukkeret krystaliseres rundt mandlene, og mandlene får et "grått" useende.

Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge. Bruk ikke for sterk varme, for da kan sukkeret bli brent.  Det er viktig å røre hele tiden!

Hell blandingen på et bakepapir og spre dem litt utover. La dem kjøle litt, og ta dem fra hverandre.

Ferdig på glass til å gi bort, eller spise selv. Kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar