Så har vi endelig bestemt oss for å få en ny valp. Vår Walter døde jo dessverre i høst, og Mira er gammel og en del syk. Både hun og vi synes det ble stille etter Walter, så derfor blir det altså en ny valp. Den er selvfølglig av samme rase som Mira og Walter: Langhåret dvergdachs. Finnes ikke noen annen hund(sitat: Ola). Den nye valpen må hentes i Rogaland, så det blir en kort helgetur på meg til Stavanger. Valpen er en tispe som skal hete Bella. Vi får henne allerede på mandag! Er hun ikke søt?
torsdag 12. januar 2012
lørdag 24. desember 2011
God jul!
Så er julaften endelig kommet! Her skal vi feire jul sammen med familien her hjemme. Familien, dvs. svigermor og svigerfar, sønn, svigerdatter og det lille barnebarnet vårt, Edward, i tillegg til meg og Ola. Det blir kjempekoselig. Ønsker alle lesere av bloggen min en riktig god og velsignet julehøytid med den fineste julesangen jeg vet: Mitt hjerte alltid vanker i Jesu føderom sumget av Ingebjørg Bratland.
torsdag 22. desember 2011
onsdag 14. desember 2011
Brente mandler - med vaniljesmak
Brente mandler er både gode å spise og en fin gave å gi bort. Liker å tro at det er ganske sunt godteri også. Det er viktig at mandlene har passe mye smak og ikke er for harde. Jeg har en oppskrift som jeg har brukt noen år, med suksess. I år tilsatte meg litt ny smak til den gamle oppskriften: Vaniljesukker og kanel. De ble absolutt ikke dårligere av den grunn! Her er oppskriften:
Ingredienser:
500g mandler
0,5 dl. vann
150 g sukker
1 ts kanel
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Legg mandlene utover i en langpanne og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Rør i mandlene av og til.
Kok opp sukker, vann, vaniljesukker og kanel i 2-3 minutter i en vid gryte eller panne på middels varme. Ha de ristede mandlene oppi.
Rør hele tiden til sukkeret krystaliseres rundt mandlene, og mandlene får et "grått" useende.
Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge. Bruk ikke for sterk varme, for da kan sukkeret bli brent. Det er viktig å røre hele tiden!
Hell blandingen på et bakepapir og spre dem litt utover. La dem kjøle litt, og ta dem fra hverandre.
Ferdig på glass til å gi bort, eller spise selv. Kjempegodt!
onsdag 7. desember 2011
Julekrybbe
I år har jeg laget meg en ny julekybbe. Jeg syntes den jeg hadde fra før var litt for liten. Figurene i den nye julekrybba kjøpte jeg da vi var i Danmark i sommer. Store og fine! Har gledet meg til å ta dem i bruk. Stallen har jeg laget selv, for det meste av drivved. Det gav den et litt røft uttrykk. Dyrene i stallen er malt på kartong og limt på bakveggen.
Her er Bjørn Eidsvågs nydelige julesalme: I en natt
mandag 5. desember 2011
torsdag 1. desember 2011
Adventskalender
I dag er det første desember, og tid for å åpne første luke i adventskalenderen. Jeg har ingen barn hjemme lenger, så da fant jeg ut at jeg lager likeså godt en kalender til mannen min. Første luke ser slik ut:
Det er en pose som jeg putter gaven inni. I dag ble det et griseflaks-lodd. Dessverre ingen grevinst, men det er fortsatt noen dager igjen til jul.
fredag 25. november 2011
Barnatro
Her spiller Gunnar Pedersen fra Sambandet Barnatro. Helt nydelig! Setter igang mange gode følelser og minner hos meg. Jeg var så heldig å ha foreldre som ba for meg og lærte meg å be selv. Det setter jeg uendelig stor pris på. Kjenner familien til Gunnar, og vet at han har noe av den samme bakgrunn som meg. Det gjør denne framføringen ekstra spesiell.
tirsdag 22. november 2011
søndag 20. november 2011
Juleverksted
Denne helga passer vi to barn som vi er tante og onkel til: Maria på 5 år og Magnus på 11 år. Det har vært en tradisjon å ha juleverksted for barna i familien i mange år, og vi fant ut at dette var en fin anledning for årets juleverksted. Vi brukte hele gårdagen nede i verkstedet vårt, og har også holdt på noen timer i dag. Barna har storkost seg og jobbet iherdig. Resultatet ble mange fine ting som sikkert blir å finne under juletreet i år. Her er et utvalg av alt det fine som er laget.
Abonner på:
Innlegg (Atom)