Denne helga passer vi to barn som vi er tante og onkel til: Maria på 5 år og Magnus på 11 år. Det har vært en tradisjon å ha juleverksted for barna i familien i mange år, og vi fant ut at dette var en fin anledning for årets juleverksted. Vi brukte hele gårdagen nede i verkstedet vårt, og har også holdt på noen timer i dag. Barna har storkost seg og jobbet iherdig. Resultatet ble mange fine ting som sikkert blir å finne under juletreet i år. Her er et utvalg av alt det fine som er laget.
søndag 20. november 2011
fredag 4. november 2011
Savner deg fortsatt
I dag er det 5 år siden min kjære pappa døde fra oss. Jeg savner ham fortsatt inderlig, og tar vare på alle de gode minnene. Ofte tenker jeg, når jeg har det vanskelig: Hva ville pappe ha sagt eller gjort? Skulle ønske han fortsatt var blant oss. Gleder meg til å se deg igjen, kjære pappa!

søndag 23. oktober 2011
Takk for alt, Walter!
Vi har to små dvergdachser,
Mira og Walter... Det vil si vi hadde to, men nå har vi bare en. I dag måtte vi
dessverre avlive Walter. Han har vært tufs i noen dager. I går kom den
lokale dyrlegen hit for å se på ham. Hun anbefalte oss å kontakte veterinærvakta
i Trondheim for å få tatt røntgen av ham. Jeg reiste til Trondheim i dag morges.
Det viste seg at Walter hadde en svulst på størrelse med et barnehode i buken.
Veterinæren var villig til å prøve å operere, men trodde ikke sjansene hans var
så store... Hun anbefalte meg derfor å gjøre slutt på lidelsene hans. Sånn ble
det altså. Dette er nok det vanskeligste med å ha dyr. Snille, gode Walter
har vært en del av familien vår i over 10 år. Det er rart at han ikke er her
mer... Takk for alt, kjære Walter!
søndag 16. oktober 2011
Sopptur
I dag utnyttet jeg finværet til en tur til setra med soppkurven. Det bugnet av sopp, og kurven ble fylt med en gang. Det var først og fremst traktkantareller jeg plukket. Jeg så også mye allminnelig kantarell og piggsopp, men de fleste har begynt å bli blaute etter alt regnet. Kunne nok ha fylt mange kurver, om jeg ville. Her er noen bilder jeg tok på turen.
torsdag 13. oktober 2011
Mer nydelig morgenstemning
Denne uka har jeg høstferie fra jobben på skolen. Det betyr ikke at jeg later meg, tvert imot. Når man bor på gård, er det absolutt nok som skal gjøres, så da gjelder det å utnytte fridagene. Jeg liker å stå tidlig opp, og hjelper gjerne mannen min med fjøset. Da får man med seg det første lyset om morgenen. Her er noen flotte bilder jeg tok i går morges: Vakker start på en ellers grå og regnfull dag!
mandag 10. oktober 2011
onsdag 5. oktober 2011
Høstvær
Høsten kan være vakker, med klar himmel, vakre farger og kald luft. Men høst er også regn og ruskevær. I år har det vært mest av det siste - altså høstvær. Kjenner at jeg begynner å bli litt lei av regn, søle og gjørme. Nå vil jeg ha litt oppholdsvær. Har absolutt mye som skulle ha vært gjort ute, men det frister ikke å gå ut slik som det ser ut nå. Hmmm... Dette ble visst bare syting. Egentlig har jeg ingenting å klage på. Må vel prøve å finne på noe trivelig å gjøre inne istedet. Kanskje bake litt?
Slik ser utsikten ut innover Trondeheimsfjorden en grå høstdag.
fredag 16. september 2011
Høsten er her
Vi skriver 16. september, og sommeren kan vel sies å være over for i år. Litt vemodig med høsten, men viktig å prøve å finne fram til positive sider å glede seg over. For eksempel: alle de fine fargene som dukker opp før naturen legger seg helt til ro, innekvelder med fyr i ovnen og stearinlys, juleforberedelser og hobbyaktiviteter innendørs, høstens grøde og god mat... Joda, det finnes da mye å glede seg over selv om sommeren er over. Ha en fin september, og nyt hver dag!
torsdag 1. september 2011
Fransk sjokoladekake - farlig god
Denne kaka er bare alt en sjokoladekake bør være: saftig, full av sjokoladesmak og fantastisk god. Anbefales! Ingen stor kunst å lage heller. Her er oppskriften:
250 g mørk kokesjokolade
125 g smør, normalsaltet
250 g melis
4 eggeplommer
4 eggehviter
100 g hvetemel
(Det fungerer også å bruke glutenfri lys melblanding)
Til formen:
Ca 2 ss smør (smøres)
1 ss hvetemel(til dryssing)
Brekk sjokoladen i småbiter Legg den i en bolle og smelt den i vannbad.
Rør romtemperert smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Rør inn den smeltede sjokoladen. Bland så inn en og en eggeplomme av gangen. Rør godt mellom hver plomme.
Stivpisk eggehviten og vend den inn. Sikt hvetemel og bland det i. Rør til en glatt røre. Smør og strø en springform med ca 24 cm i diameter. Dunk ut løst hvetemel. Fyll røren i formen. Stek kaken på nederste rille ved 175 grader Celsius i 30 - 35 minutter. Når kaken begynner å sprekke på toppen, er den ferdig. Ta ut kaken og avkjøl litt før servering.
Glasur:
1 1/2 dl kremfløte
150 g mørk kokesjokolade
Kok opp fløten og trekk kasserollen bort fra plata. Knekk sjokoladen i småbiter og ha den oppi den varme fløten. Visp til sjokoladen har smeltet og du får en tjukk sjokoladesaus. Legg kaken på et kakefat og hell glasuren over. Hvelv litt på fatet slik at sjokoladen renner utover hele kaka. La det stå til glasuren har stivnet.
1 1/2 dl kremfløte
150 g mørk kokesjokolade
Kok opp fløten og trekk kasserollen bort fra plata. Knekk sjokoladen i småbiter og ha den oppi den varme fløten. Visp til sjokoladen har smeltet og du får en tjukk sjokoladesaus. Legg kaken på et kakefat og hell glasuren over. Hvelv litt på fatet slik at sjokoladen renner utover hele kaka. La det stå til glasuren har stivnet.
Fantastisk god! Bare nyt!
lørdag 27. august 2011
Abonner på:
Innlegg (Atom)